U protekla tri dana 32 pregleda i deset prijema u čačanskoj bolnici

U nedelju je u Opštoj bolnici od 15 pregleda u prijemno-trijažnoj ambulanti bilo pet prijema, jedan pacijent je otpušten kao izlečen, jedan je premešten na drugo odeljenje,  a jedan bolesnik je priključen na respirator. Na infektivnom odeljenju hospitalizovano je 18 bolesnika.

“U protekla tri dana primećen je povećan obim posla u čačanskoj bolnici. Za tri dana bilo je ukupno 32 pregleda u prijemno trijažnoj ambulanti, a deset prijema”, naveo je v.d. direktora Opšte bolnice u Čačku Dr Miroslav Sretenović.

Prema rečima Dr Sretenovića, u narednim danima očekuje se povećan broj pacijenata. Apeluje na građane da budu oprezini jer navodi da je očigledno da je virus još aktivan.

“Još uvek nam dolaze pacijenti sa ozbiljnim kliničkim slikama, sa ozbiljnim upalama pluća, koji zahtevaju terapiju. Zbog toga i dalje apelujem da se poštuju mere koje su preporučene u smislu nošenja zaštitne opreme i držanja distance, što manje kretanja i što manje kontakata”, poručio je Dr Sretenović.

Pacijent koji je juče stavljen na repsirator smešten je u jedinicu intezivne nege sa teškom kliničkom slikom i njegovo stanje je nezadovoljavajuće. On je hronični bolesnik sa srčanim probelmima i na brzom testu je bio pozitivan, a na PCR negativan na koronavirus, objasnio je Dr Sretenović.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *