U proseku 200 kupača dnevno na Gradskom bazenu

Kada počnu letnje vrućine, gradski bazen je najbolja i najbliže opcija. Kupališna sezona na Gradskom bazenu počela je u subotu, 27. juna, a kupači su u obavezi da poštuju preporuke  Ministarstva zdravlja,  prolaze kroz dezo barijeru i drže fizičku distancu. Dobra atmosfera, čista voda i hladovina ispod suncobrana, garantuju dobar provod i odmor kupačima. O tome kako izgleda početak kupališne sezone razgovarali smo sa direktorom SRC “Breza”, Predragom Markovićem.

– Kupališna sezona zvanično je počela, i možemo biti zadovoljni smo kako smo pripremili objekat – rekao je Predrag Marković, direktor SRC “Breza” i dodao – zbog situacije sa Korona virusom broj posetilaca nešto je manji u odnosu na prethodnu sezonu, za sada nemamo nikakvo obaveštenje da će biti ozbiljnjijih mera kada je broj posetilaca u pitanju, prosek je oko 200 kupača dnevno.

Gradski bazen, Gornji Milanovac
Gradski bazen, Gornji Milanovac, Foto: Moravički Portal

Sve higijenske mere se preduzete, postavljeni su dozeri za tečni sapun i dezinfekciona sredstva, ležaljke se redovno dezinfikuju, voda hloriše, a posetioci treba da poštuju rastojanje  i čuvaju sebe i druge. Pored bazenskog kafića, sladoleda i kioska sa kokicama, ove sezone  Milanovčane očekuje i nešto bolja ponuda kada je Gradski bazen u pitanju.

– Iz sezone u sezonu trudimo se da uvedemo novine, raspisana je nabavka za robota-uređaj za čišćenje velikog i malog bazena, imamo više ležaljki i suncobrana. – rekao je Marković, dodavši da se škola plivanja, za sada neće organizovati, a noćno kupanje se u zavisnosti od epidemiološke situacije, do kraja sezone ne isključuje kao mogućnost.

Anketirani sugrađani zadovoljni su ponudom na Gradskom bazenu i odgovorno se pridržavaju preporuka tokom boravka na ovom sportsko-rekreativnom objektu.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.