U ponedeljak 11. maja sa radom počinje sa radom PU „Sunce“

Iako je ovo jedan od ustanova u kojoj se svakodnevno vodi računa o higijeni, zbog posebne situacije u kojoj se nalazimo i mere održavanja i dezinfekcije prostorija su pojačane.

-Tokom prošle i ove sedmice sve prostorije su detaljno očišćene, počevši od hodnika, dečijih soba, svih radnih površina i igračaka, a ovaj posao obavile su spremačice i vaspitači – kaže za Moravički Portal Violeta Antonijević, direktorka PU „Sunce“.

Za sutra je zakazana dezinfekcija svih objekata  koji će raditi, a to su objekti  jedan, dva  i četiri, kao i Aneks. Objekat tri, kao i objekti na Rudniku i Pranjanima za sada neće počinjati sa radom jer prema anketi koja je sprovedena manje od 15 %  roditelja dece koja pohađaju PU „Sunce“ iz ovih sredina imaju potrebu za korišćenjem usluga. Deca iz Objekta  tri biće smeštena u Aneks, po grupama, uz poštovanje mera Kriznog štaba. Redovno ćemo pratiti smernice nadležnih insutitucija i poašaćemo se u skladu sa preporukama – zaključila je Violeta Antonijević.

Na osnovu ankete sprovedene preko Viber grupa,došlo se do zaključka da oko 200 mališana ima potrebu za celodnevnim boravkom u Predškolskoj ustanovi, što je oko 16 posto ukupnog broja upisane dece.

Maja Milović, zamenik direktora PU „Sunce“

Neophodno je da roditelji pribave potvrdu od preduzeća u kojima su zaposleni da je njihov boravak na poslu obavezan  i lakrsko uverenje da je dete zdravo, ne starije od 7 dana – kaže Maja Milović, zamenik direktora PU „Sunce“ i dodaje  – u svakom objektu biće otvorena dva ulaza, gde će stajati sestre na trijaži, koje će preuzimati decu od roditelja  a  grupe se neće spajati i deca će biti u svojim sobama. Vaspitači neće imati međusobni kontakt.

Roditelji će ujutru  decu predavati  vaspitačima, bez ulaska u objekat i isto tako će funkcionisati prilikom preuzimanja dece.

Radno vreme vrtića je od 5.30 do 16.30 radnim danima, dok za drugu smenu roditelji nisu iskazali potrebu.

Moravički Portal / Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *