U obnovu Doma kulture u Mrčajevcima uloženo 15,5 miliona dinara

U Mrčajevcima kod Čačka završena je rekonstrukcija Doma kulture koju je Grad Čačak finansirao sa 15,5 miliona dinara.

Dom kulture Mrčajevci, Foto: Moravički Portal

Objekat je obnovljen od poda do plafona i krova, a uslovi koji su obezbeđeni za izvođače na sceni i publiku mogu se meriti sa gradskim ustanovama.

Prigodan je za organizaciju različitih kulturnih događaja, a savremeno opremljeni prostor ima 210 sedišta.

Značajan je pre svega za decu iz Kulturno umetničkog društva „Radiša Poštić“, ali i za sve građane Mrčajevaca i okolnih sela.

Dom kulture Mrčajevci, Foto: Moravički Portal

 „Ovo je velika stvar za decu, mlade, pre svega. Ovde je nekada bilo više od sto folkloraša u KUD „Radiša Poštić“. Nadamo se da će se ta tradicija nastaviti. Velika stvar i veliki napredak ne samo za Mrčajevce već i meštane okolnih sela. Veliki dan za kulturu Čačka“, izjavio je gradonačelnik Milun Todorović.

Zamenik predsednika Skupštine grada u starom sazivu Milorad Jevđović, meštanin Mrčajevaca, podseća da je objekat Doma kulture bio u veoma lošem stanju.

„Završetkom ovog Doma kompletirali smo jedan krug gde se mogu izvoditi sve predstave i leti i zimi. Zahvaljujući gradu Čačku, zahavljujući razumevanju Skupštine grada, razumevanju pogotovo gradonačelnika Miluna Todorovića u Mrčajevce su uložena ogromna sredstva veća nego što su uložena u poslednjih možda čak četrdeset godina“, istakao je Jevđović.

Najavljeno je da sledeće godine predstoji parterno uređenje prostora ispred Doma kulture i pozornice, a ideja je da ovaj kulturni centar bude zvanično otovoren predstavom čačanskog Gradskog pozorišta.

Moravički Portal / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *