U naselju Ljubić kej izgrađen još jedan sportski teren za basket i mali fudbal

U gradskom naselju Ljubić kej u Čačku na inicijativu stanovnika izgrađeno je još jedno igralište za mali fudbal, basket i odbojku. Investicija je vredna milion dinara, a novčana sredstva obezbeđena su iz budžeta grada.

Sportski teren se nalazi iza toplane u ulici Danice Marković i opremljen je koševima i golovima, a postavljeni su i reflektori. Koristiće ga pre svega najmlađi sugrađani tog dela jednog od najnaseljenih delova Čačka.

Investicija je realizovana za dve do tri nedelje na zahtev stanara iz zgrade ispred koje se teren nalazi.

Foto: Moravički Portal

“Živimo vode već više od 30 godina i na tom mestu je bilo igralište ali je oronulo jer niko ništa nije ulagao. Mi smo pokrenuli akciju da ga uredimo i dobili podršku od predsednika mesne zajednice, a kasnije  i od gradonačelnika”, izjavio je stanar zgrade ispred koje se igralište nalazi Bogdan Zimonjić.

Igralište je obišao gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa saradnicima kako bi se uverio u izvedene radove i najavio da predstoji ograđivanje terena jer je u blizini kanal za navodnjavanje.

“Iskren da budem ovaj teren nije bio u planu da se radi ove godine ali letos na zadovoljstvo svih nas, mališana pre svega, a na zahtev njihovih roditelja, baka, deka, napravili smo brzu akciju i zajedno sa njima završili za našu decu zaista lep terenčić”,  kazao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Pored terena postavljne su ljuljaške za najmlađe, a uređen je i prostor za odmor starijih sa stolom i klupama.

Moravički Portal : Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *