U Ministarstvu privrede sastanak o problemima Fabrike rezanog alata

U Ministarstvu privrede naredne srede će biti održan sastanak o situaciji u čačanskoj Fabrici reznog alata (FRA), koji je inicirao gradonačelnik Čačka Milun Todorović, međutim, on smatra da najveći deo problema radnika ovog preduzeća neće biti rešeni tog dana. Todorović je ove nedelje održao sastanak sa zaposlenima FRA u pokušaju da se reše njihovi decenijski problemi.

Ovo je 30. sastanak koji ja u poslednje četiri godine organizujem u vezi sa ovom fabrikom, bilo da je reč sa njima ili sa predstavnicima ministarstava i Vlade Srbije. Interesantno je što više ne znam ni koliko sindikata ima u FRA, da li ih ima dva koji su reprezentativni ili sedam, osam koliko se pojavlje. Ali nema nikakve sujete, tu ima i radnika koji nisu članovi nijednog sindikata i naša obaveza je da pričamo i sa tim ljudima”, rekao je Milun Todorović dodajući da će sastanku u Beogradu prisustvovati predstavnici sindikata, kako reprezentativnih, tako i onih koji to nisu . 

Foto: Moravički Portal, arhiva

Borićemo se i dalje za FRA, moramo naći zajedničko rešenje na dobrobit svih zaposlenih. Rukovodstvo FRA je upoznato sa svim dešavanjima u Ministarstvu privrede i Ministarstvu finansija. Posle sastanka u sredu znaćemo neke stvari, ali ne očekujem neki čarobni štapić koji može da reši sve ono što se decenijama nagomilalo – istakao je Todorović

Jedan od osnovnih problema zaposlenih u FRA je što u pojedinim pogonima ovog preduzeća se radnicima duguje više od 10 plata, nisu im isplaćene naknade za topli obrok i prevoz, kao ni jubilarne nagrade.

G.Injac / Moravički Portal / Foto: Moravički Portal, arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *