U milanovačkoj bolnici operisano oko 1.400 pacijenata

U 2019. godini kroz ambulante Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu prošlo je oko 122.500 ljudi, odnosno svaki stanovnik ove opštine neku od ambulanata je posetio najmanje tri puta. Prema rečima dr Predraga Šutića v.d. direktora ove zdravstvene ustanove od ovog broja na bolničko lečenje je primljeno oko 7.000 pacijenata.

Prošle godine je u domenu hirurgije u Opštoj bolnici obavljeno je 1.388, što je neznatno manje u odnosu na prosek iz ranijih godina koji se kretao od 1.400 do 1.500 intervencija. Od 2018. godine na hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu se  rade laparaskopske operacije debelog creva.

„To je veoma pozitivan trend, jer smo sa uvođenjem laparaskopije debelog creva ušli među prima u Srbiji. Kod nas dolaze dva lekara instruktora, od šest koliko ih ima u našoj zemlji, zahvaljujući kojima uvodimo ovu metodu u redovno lečenje. Naravno sve ovo radimo pod okriljem Ministarstva zdravlja i ministra Lončara. Prošle godine smo imali 11 laparaskopskih operacija debelog creva, a račujanući i 2018. taj ukupan broj je 19. Treba napomenuti da su svi pacijenti koji su operisani tom metodom prošli odlično, brzo su se oporavili i vratili normalnim tokovima života“ – izjavio je za TV „Gornji Milanovac plus“ dr Predrag Šutić, v.d. direktora Opšte bolnice.

dr Predrag Šutić, v.d. direktora Opšte bolnice

U Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu postoji dugogodišnji trend da se stanovništvo opština Ljug, Topola, Knić, kao i meštani drugih mesta koji gravitiraju Gornjem Milanovcu leče u ovdašnjoj Opštoj bolnici. Prema rečima dr Šutića, svi ti pacijenti su u proteklom periodu zbrinuti i dobili su neophodnu medicinsku pomoć, međutim još uvek se čeka da im i administrativno lečenje bude omogućeno, budući da ne postoje potpisani ugovori između nadležnih filijala zdravstvenog osiguranja.

Gordana Injac / moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *