U Lučanima smanjen broj zaraženih virusom korona

Štab za vanredne situacije opštine Lučani saopštio je da je broj zaraženih lica od korona virusa na lučanskoj teritoriji za poslednjih mesec dana smanjen i sa 42 pao na 17 lica. Dva pacijenta su trenutno smeštena na bolničko lečenje dok su ostali na kućnom lečenju.

Svi su sa slabijom kliničkom slikom i bez posebnih zdravstvenih poteškoća.“U poslednja dva meseca dva lica su preminula i to je ukupan broj preminulih lica od korona virusa sa naše teritorije“, navodi se u saopštenju.

U periodu od dva meseca, od 15. juna do 15. avgusta, u lučanskom Domu zdravlja urađeno je ukupno 454 serološka i 297 PSR testova na virus dok je u poslednjih pet dana urađeno, 37 seroloških analiza i 27 PSR tesova kao i 79 opštih zdravstvenih pregleda. Zdravstveno osoblje Doma zdravlja intenzivno prati svako zaraženo lice i njegovo zdravstveno stanje. Javno komunalno preduzeće redovno vrši dezinfekciju javnih površina, preduzeća i ustanova.


„Situacija u Lučanima je i dalje najbolja u odnosu na naše susedne opštine i gradove, gde je registrovan mnogo veći broj obolelih. Štab za vanredne situacije će narednih dana razmatrati zahtev ugostitenjskih objekata za produžetak radnog vremena“, dodaje se u saopštenju.

Takođe, Štab apeluje na građanstvo da i dalje savesno poštuje propisane mere za suzbijanje pojave i širenja korona virusa na čitavoj teritoriji opštine i podseća da niko nije pošteđen od mogućnosti zaraze ovim virusom. „Zato je potrebno da i dalje vodimo računa o sebi a samim tim i ljudima oko sebe“, zaključuje se u saopštenju. 

Moravički Portal / Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *