U Lučanima dva potvrđena slučaja COVID 19

Na teritoriji opštine Lučani trenutno se nalaze dva lica sa potvrđenom infekcijom virusom COVID 19, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije u Dragačevu. Oba lica su u stabilnom stanju, jedno se nalazi u  Zdravstvenom centru Kragujevac dok se drugo lice leči u bolnici u Čačku.  U postupku samoizolacije, trenutno je  101 lice. Radi se o osobama koje su bile u neposrednom kontaktu sa zaraženim licima ili onima koji su bili u inostranstvu, poslovno ili turistički.

Načelnik štaba za vanredne situacije, Zoran Vučićević navodi da je opština Lučani od samog uvođenja vanrednog stanja organizovala rad   javnih preduzeća i ustanova.“ Opštinska uprava kao i druge ustanove funkcionišu kako bi se što kvalitetnije obavljale sve mere u cilju zaštite građana od invazivne infekcije. Na terenu radi oko 40 zaposlenih u JKP Komunalac, 15 radnika JKP Dragačevo putevi, 25 zaposlenih u Opštinskoj upravi i dvadesetak zaposlenih u drugim ustanovama, a na raspolaganju je oko 30 volontera koji su se javili da pomognu tokom vanrednog stanja. Kol centar opštine radi svakog dana, za sada od 7 do 16 časova i prima sve pozive naših sugrađana u dostavi  osnovnih životnih namirnica i lekova“, izjavio je Zoran Vučićević.

On je dodao da je JKP „Komunalac“ danas ponovo izvršilo prskanje svih stambenih zgrada dezinfekcijonim sredstvom natrijum – hipohloritom.

„Dezinfikovane su i sve ustanove u kojima je često prisustvo građana, i to Dom zdravlja, vrtić, apoteke, Policijsku stanicu, benzinske pumpe, prostor ispred trgovinskih objekata. Operativni tim za socijalno ugroženo stanovništvo obilazi najugroženije po zahtevima građana i prema proritetima, obezbeđujući najneophodije namirnice za socijalno najugroženije u našoj opštini“, ističe Vučićević dodajući da je isporuka električne energije, toplotne energije i vode za piće redovna i da  za sada nema zastoja u distribuciji.

Moravički Portal / Štab ZVS, / Foto: Opština Lučani

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *