U junu svečano otvaranje nemačke kompanije Forverk u Čačku

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas nije mogao da potvrdi tačan datum svečanog otvaranja nemačke kompanije Forverk.

 “U načelu je to 12. jun. Zavisi pre svega od obaveza predsednika Republike ali i od nemačkih vlasnika i direktora. U načelu je dogovoren 12. jun ali definitivno u narednih desetak dana taj datum bi trebalo da bude određen”, naveo je Todorović.

Otvaranje pogona Forverka uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića ranije je bilo planirano za 25. mart ali je odloženo zbog pandemije virusa korona.

U ovoj kompaniji proizvode se delovi za automobilsku industriju i u Čačku bi trebalo tokom nekoliko godina da se zaposli više od 1.000 radnika.

U fabrici u Čačku trenutno je nagažovano oko 150 radnika.

Grad Čačak je u izgradnju infrastrukture za potrebe ovog preduzeća uložio preko million evra i smatra se da je ovo najveća investicija, vredna oko 70 miliona evra, u poslednje tri decenije u gradu na Moravi.

Gradnja fabrike je počela spuštanjem vremenske kapsule, u industrijskoj zoni u Preljini 25. jula 2018. godine, a  taj simboličan čin su tada obavili izvršni direktor Forverka, Jirgen Miler i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Za Moravički Portal iz Čačka Mirjana Aleksić / Foto: Novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *