U Impuls centru održano predavanje „Zakonodavni okvir poslovanja“

Zainteresovani su imali priliku da čuju šta su prednosti i nedostaci registracije preduzetnika ili društva sa ograničenom odgovornošću, šta određuje šifra delatnosti, ali i koji su poreski tretmani, kao i brojne druge informacije na temu pravnog segmenta poslovanja.

Predavanje je održao Strahinja Mavrenski, advokat sa diplomom Mastera prava informacionih tehnologija i prava intelektualne svojine Gotfrid Vilhem Lajbnic Univerziteta u Hanoveru, koji takođe izuzetno dobro poznaje građansko i krivično pravo i ima višegodišnje iskustvo u praksi.

Advokat Strahinja Mavrenski, Foto: Moravički Portal

Studentima je tokom protesta 2017. godine nudio besplatnu pravnu pomoć, pisao je o reformama ustava i novom zakonu o Zaštiti podataka o ličnosti, a predavanje je bazirao na iskustvima iz prakse svoje advokatske kancelarije obuhvatajući osnovni zakonodavni okvir sa kojim se svako ko želi da započne sopstveno poslovanje susreće.  Predavanje je pokušalo da pruži odgovor na pitanje šta sve preduzetnik ili društvo sa ograničenom odgovornošću treba da urade da bi ušli u legalne tokove poslovanja.

Foto: Moravički Portal

U planu su i druga predavanja na ovu temu, te postoji mogućnost da će advokat Mavrenski gostovati kao predavač posebno kada su u pitanju oblasti informacionog prava i prava intelektualne svojine.

Više o događajima u Impuls centru možete saznati na njihovom sajtu ili fejsbuk stranici.

Opširnije o ovome pogledajte u centralnoj informativnoj emisiji ,,Dan’’ na TV GM Plus u terminima od 18.30, 20 i 22 časa.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *