U Gornjim Branetićima uređeno rečno korito

Radovi na rešavanju višedenicijskog problema izlivanja reke Dičine u Mesnoj zajednici Gornji Branetići, rešeni su predhodnih dana. Ekipe JP za izgradnju uz podršku lokalne samouprave, zajedno sa meštanima pročistili su, produbili i proširili rečno korito kako bi se konačno zaštitili usevi i imanja od poplava.

Pavle Vesković, Radomir Žižović, Zoran Ristić, Dragan Filipović i Velisav Žižović, meštani Gornjih Branetića sa kojima smo razgovarali, rekli su za GM PRESS, da će posao koji je obavljen na širenju rečnog korita konačno spečiti izlivanje reke i omogućiti ima da koriste svoje  zemljište, koje je predhodnih godina bilo gotovo neupotrebljivo. Zajedničkog su stava da je dobra međusobna saradnja značajno doprinela iznalaženju rešenja za problem sa kojim se godinama suočavaju.

Miloš Matović ,predsednik Mesne zajednice Gornji Branetići kaže da ja jako zadovoljan podrškom lokalne samouprave ali I zajedničkim radom svih žitelja ovog sela.

–Hteo bih da se zahvalim pre svega meštanima sela Gornji Branetići ali i upravi Opštine, predsedniku i svima koji su doprineli da rešimo ovaj problem koji je uzrokovao da veliki trud i rad svakog domaćina posebno propada već godinama – rekao je Matović i naglasio da je svaki meštanin sela dao svoj doprinos.

Zahvaljujući zajedničkom trudu, meštani Gornji Branetića, moći će bez brige da ulažu u svoja imanja I da oživaju u plodovima svog rada u narednim godinama.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u informativnim emisijama TV GM PLUS u 16, 18, 20, 22 sata i tačno u ponoć.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.