U Gornjem Milanovcu ukupno 15 obolelih od korona virusa

U toku jučerašnjeg dana zabeležen je jedan smrtni slučaj i šest potvrđenih novoobolelih lica od Covida 19, što je duplo više u odnosu na broj obolelih do jučerašnjeg dana.

Na teritoriji opštine Gornji Milanovac sada ima ukupno  petnaest lica obolelih od korona virusa. Ovaj broj nije toliko alarmantan, ali se treba i dalje strogo pridržavati svih mera zaštite, jer svako neodgovorno i rizično ponašanje može imati ozbiljne posledice – rekao je dr Aleksandar Čivović, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu i direktor Doma zdravlja.

U Prijemnoj ambulanti juče je primljeno 10 pacijenata, urađeno je 5 snimanja pluća, uzeta su 4 brisa, 2 lica su hospitalizovana, a uzet je bris za jednog onkološkog pacijenta.

Svih  šest novoobolelh lica je hospitalizovano, jer potvrđeni pozitivni na korona virus ne mogu ostati u kućnoj izolaciji – naglasio je dr Čivović i dodao: – svi oboleli pacijenti su kontakti jednog lica, a kako i oni imaju svoje liste kontakata, očekujemo još zaraženih. S tim u vezi, preduzeli smo neophodne mere, tj, obavestili smo sve kontakte novoobolelih lica i te osobe su u izolaciji. Ono što  i dalje svima savetujem jeste smanjiti socijalne kontakte, kako bismo zaštitili sebe, druge, svoju porodicu i bližnje – rekao je Čivović.

Od petnaest lica na teritoriji Gornjeg Milanovca koji imaju Kovid 19, dvoje je u Kragujevcu, jedno lice je preminulo, jedno je smešteno u Plavu halu, jedno je izlečeno i pušteno u kućnu izolaciju, a  ostali pacijenti nalaze se u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu.

Među potvrđenim slučajevima i jedan zdravstveni radnik

Među potvrđenim obolelima jedno lice je zdravstveni radnik i hospitalizovano je u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. U pitanju je medicinska sestra koja ima respiratorne tegobe. Klinička slika nije drastična, ali zahteva terapiju i bolničko lečenje.

Dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu / Foto: GM Press

Na Grudnom odeljenju se nalazi još 7 pozitivnih pacijenata od kojih troje čekaju kontrolni rezultat,  troje su uzorkovani, četvoro pacijenata je negativno ali zbog respitarirnih bolesti su izolovani – rekao je dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu i vd direktor Opšte bolnicem dodavši da jepotrošnja zaštitne opreme u Opštoj bolnici nešto veća, kao i da su svi pacijenti  koji dolaze na redovne  preglede obavezni  da nose zaštine maske i rukavice.

Moravički Portal / Aleksandra Stevanić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *