U Gornjem Milanovcu trenutno 27 potvrđeno obolelih od Kovida 19

U protekla 24 sata iz Zavoda za javno zdravlje Kraljevo stiglo je 11 rezultata od kojih su 2 pozitivna na Kovid 19. U pitanju su članovi jedne porodice, majka i sin.

Sin je smešten u kolektivni smeštaj u Čačku, on je bez simptoma, a majka je smeštena na Grudno odeljenje Opšte bolnice. Ukupan broj obolelih na teritoriji Opštine Gornji Milanovac je 35. Dva pacijenta su preminula, a 6 ih je izlečeno. Što se tiče mera koje je donela Vlada Republike Srbije nije bilo kršenja policijskog časa, niti mere zabrane kretanja za lica starija od 65 godina.

Dejan Kovačević, komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik Opštine Gornji Milanovac čestitao je svim sugrađanima Dan Opštine.

“Nalazimo se u jako teškoj situaciji, ne samo Gornji Milanovac, već i čitava Srbija. Svi smo pogođeni korona virusom i ne možemo na adekvatan način da proslavimo Dan Opštine, ali ćemo, kada sve ovo prođe, u narednim godinama, ovu radost moći da podelimo sa svim prijateljima Opštine Gornji Milanovac” – rekao je Kovačević.

Prema rečima dr Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja, juče su hospitalizovana još 4 pacijenta. Tri lica su smeštena u Opštu bolnicu Gornji Milanovac, a jedno lice je smešteno na Banjici, u Beogradu.

Dr Aleksandar Čivović, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu / foto: GM Press

“Juče u toku dana primljeno je 23 pacijenta u prijemnu ambulantu, urađeno je 17 laboratorijskih nalaza i snimaka pluća, uzeto je 8 briseva za koje očekujemo rezultate u toku današnjeg dana.” – rekao je dr Čivović. On je takođe čestitao sugrađanima Dan Opštine uputivši im još jedan apel da se I dalje pridržavaju mera održavanja socijalne distance, ali i upotrebe ličnih zaštitnih sredstava, maski i rukavica.

Dr Predrag Šutić, član Štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu / Foto: GM Press

Dr Predrag Šutić, rekao je da je od juče u Opštoj bolnici broj hospitalizovanih lica porastao na 18, od čega su 17 potvrđeno pozitivni na Kovid 19. Prema njegovim rečima, za sada su svi sa blažom, srednjom i lakom kliničkom slikom uz trend poboljšanja njihovog opšteg zdravstvenog stanja. Što se tiče pet pacijenata koji su smešteni u Kragujevcu on je rekao da su dve osobe na respiratoru I one imaju težu kliničku sliku, a druge tri su na neinvazivnoj kiseoničkoj terapiji i dobrog su opšteg stanja. Dr Šutić, pridružio se čestitkama povodom dana Opštine uz nadu da ćemo naredne godine biti u prilici da ovaj dan obeležimo kako i priliči.

Moravički Portal / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *