U Gornjem Milanovcu “Nurdor” obeležava 15. februar, Dan dece obolele od raka

Kao i prethodnih godina, Nurdor planira svečano obelezavanje ovog značajnog datuma, uz organizovanje humanitarnih manifestacija u više od 35 gradova u Srbiji na kojima će, uz prigodni muzički program, biti pušteni baloni  podrške mališanima  koji se leče  i u ime secanja na one koji nažalost, više nisu  sa nama.

Obelezavanje Svetskog dana dece obolele od raka ima za cilj podizanje svesti  javnosti o problemima sa kojima se sreću deca i mladi oboleli od malignih bolesti u Srbiji, načinima pomoći  i stvaranju široke mreže solidarnosti među sugrađanima u cilju podrške obolelim mališanima i njihovim porodicama. U organizaciji ove akcije učestvuju i milanovački volonteri.

Tokom akcije planirano je prikupljanje dobrovoljnog priloga za podršku našem projektu: “Nurdor” roditeljske kuće za proširenje  kapaciteta za besplatni smeštaj dece i mladih iz svih delova Srbije tokom lečenja na pedijatrijskom hemato-onkološkim odeljenjima u Beogradu. Nurdor je, uz pomoć prijatelja i donatora od 2010. godine adaptirao I kompletno opremio 5 roditeljskih kuća u Beogradu, Nišu i u Novom Sadu.

Na štandu će uz donatorsku kutiju i informativne flajere o udruženju biti izloženi standardni promotivni materijal  “Nurdora”: liciderski kolači, šolje itd. Uz štand će biti grupa Nurdor volontera kako bi Milanovčane informisala o radu udruženja i mogućim načinima podrške  deci i mladima obolelim od raka.

U organizaciji ove manifestacije učestvuje i milanovacki Kulturni centar.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *