U Gornjem Milanovcu nema novih slučajeva zaraženih virusom korona, 20 lica je u samoizolaciji

Dva lica više, u odnosu na izveštaj od ponedeljka nalazi se u samoizolaciji, dok povećanja broja onih kod kojih je utvrđeno prisustvo korona virusa nije povećan – rečeno je danas na redovnom obaveštavanju javnosti o epidemiološkoj situaciji u Gornjem Milanovcu. Ovom prilikom novinarima su se obratili Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac i dr Aleksandar Čivović, član Štaba. Oni su naglasili da će se ozbiljnije pratiti da li lica koja se nalaze u samoizolaciji prate instrukcije i uputstva.

Štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, svakog jutra u 9 sati obaveštavaće javnost o epidemiološkoj situaciji na području opštine.

U Republici Srbiji su do 8 časova 18. marta 2020. godine registrovano ukupno 83 potvrđena slučaja COVID 19. Do 8 časova 18. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 421  osoba koja je ispunjavale kriterijume definicije slučaja.  Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 18. marta 2020. godine testirani su uzorci 47 osoba od kojih je 11 pozitivih i 36 negativnih na novi korona virus. Od toga je 7 pacijenata zadržano na bolničkom lečenju, a 4 pacijenata u kućnim uslovima.

Mirjana Milićević / Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *