U Gornjem Milanovcu i dalje samo jedno obolelo lice

 Epidemiološka situacija u Gornjem Milanovcu nije promenjena – rekao je danas Milorad Dimitrijević, član Štaba za vanreden situacije opštine Gornji Milanovac. U samizolaciji je 218 lica, broj varira za 1 do 2 jer su uglavnom u pitanju vozači. U predhodna 24 sata nije bilo kršenja izolacije niti zabrane kretanja u vreme policijskog časa. Call centar je aktivan bez prekida a broj poziva penzionera u vezi sa isplatom penzija značajno je smanjen – kaže Dimitrijević i dodaje da je sve više starijih lica koja zovu zbog prijave za dostavu paketa pomoći koja je predviđena za sve sa penzijama manjim od 30.000 dinara. Dimitrijević je naglasio da se od PIO Fonda u narednih dan – dva očekuju spiskovi sa podacima osoba koje ispunjavaju kriterijum, na osnovu kojih će biti vršena dostava paketa.

Iako je u vestima Televizije Prva sinoć objavljeno da je jedno lice iz Gornjeg Milanovca smešteno na infektivnu kliniku u Čačku, iz Štaba za vanredne situacije kažu da veruju da je došlo do permutacije podataka, jer raspolažu informacijom da su dva lica iz opštine Lučani smeštena na ovom odeljenju a objavljeno je da je u pitanju samo jedno. Dimitrijević kaže da veruje da informacija nije zlonamerno preneta i naglašava da je iz Gornjeg Milanovca samo jedna osoba zaražena virusom korona, nalazi se na kućnom lečenju a zaposlena je u Čačku, 

U nedelju će određeni maloprodajni objekti biti otvoreni od 04 do 07 ujutru za starije od 65 godina. U toku dana Štab za vanredne situacije izvršiće revidiranje spiska prodavnica iz dva razloga – rekao je Dimitrijević i dodao  – prvi razlog je što želimo da proširenjem broja budemo što više na usluzi ovoj starosnoj kategoriji stanovništva, a drugi jer je veliki broj vlasnika prodavnica izrazio želju da bude dostupan sugrađanima.

Moravički Portal / Mirjana Milićević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *