U četvrtak upis novih polaznika u Muzičku školu

Muzička škola „Dr Vojislav Vučković“ iz Čačka postala je zvanična državna ustanova 1954.godine, a izdvojeno odeljenje u Gornjem Milanovcu radi više od dve decenije. Talentovani mališani imaju priliku i ove godine da započnu osnovno muzičko obrazovanje. Aleksandar Popović, nastavnik klavira i duvačkih instrumenata(klarinet i saksofon), pozvao je sve zainteresovane da se prijave.

Aleksandar Popović, nastavnik klavira i duvačkih instrumenata
Aleksandar Popović, nastavnik klavira i duvačkih instrumenata

– Upis je planiran u četvrtak 10.septembra u prostorijama Muzičke škole u okviru Druge osnovne škole „Momčilo Nastasijević“. Testiranje zainteresovanih vršiće se u dva termina- u 9h i u 16h. Muzička škola je ovde,posle 20 godina, dobila svoj prostor početkom ove kalendarske godine, uz pomoć Opštine Gornji Milanovac, pa bih iskoristio priliku da se zahvalim lokalnoj sanoupravi. Imamo prelep prostor i fantastične uslove za rad u ovim otežanim okolnostima – rekao je Popović.

U prvi razred Muzičke škole mogu se upisati deca uzrasta trećeg razreda redovne osnovne škole, a program osnovnog obrazovanja traje 6 godina.Što se odseka tiče, učenicima su na izboru duvački instrumenti-saksofon i klarinet,harmonika, violina i klavir. Uobičajeno preslušavanje polaznika izmenjeno je u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

– Do sada smo selekciju vršili obilazeći škole,što je zbog epidemije korona virusa otežano,ali se nadamo da će odziv biti pozitivan. Ukoliko ne bude dovoljno zainteresovanih, preduzećemo dodatne mere kako bismo popunili kapacitete – kaže Popović.

Od ukupno 486 učenika koji pohađaju Mužičku škoklu, 60 je iz Gornjeg Milanovca.Za vreme vanrednog stanja nastava se odvijala na daljinu, a sada se većina đaka opredelila da dolazi u školu.Rad u epidemiološkim uslovima nije otežan jer se veći deo nastave održava individualno. Ukoliko su časovi organizovani u grupama, poštuju se sve preporučene mere-provetravanjne prostorija, distanca i nošenje maski.

Interesovanje malih Milanovčana za upis u Muzičku školu svake godine se povećava, a nastavne aktivnosti znatno su unapređene u novim učionicama .Kako se deca stalno raspituju za gitaru,škola teži priključenju novih odseka. Moguće je i uvođenje još nekog duvačkog instrumenta.

Moravički Portal / Katarina Srećković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *