U čačnskoj bolnici preminuo pacijent sa teškom upalom pluća

U Opštoj bolnici u Čačku preminuo je pacijent koji je juče primljen u veoma teškom stanju i odmah priključen na respirator.

Pacijent koji je juče primljen u izrazito lošem stanju sa znacima masivne obostrane pneumonije  i odmah stavljen na respirator, preminuo je  danas u toku prepodneva”, saopštila je  večeras Opšta bolnica.

Podsetimo, v.d. direktora Opšte bolnice u Čačku Dr Mirosalv Sretenović izjvio je jutros da se čeka nalaz brisa kako bi se i zvanično potvrdilo da je pacijent bio zaražen Kovidom-19. Dr Sretenović je apelovao da se građani na vreme obrate lekarima, ako dobiju simptome koronavirusa.

“Povodom ovog slučaja treba podstaknuti i reći sugrađanima da čim primete neke simptome u smislu temperature, kašlja, gušenja treba da se jave u Kovid ambulante jer je očigledno, barem na osnovu ovog slučaja, da pacijenti trpe i da se stanje pogoršava i onda dolaze na bolničko lečenje u vrlo teškom stanju koje je kasnije teško zalečiti i izlečiti”, upozorio je direktor čačanske bolnice.

U saopštenju bonice  se još dodaje da je u toku prethodna 24 sata bilo  četiri otpusta i  tri prijema, tako da je trenutno 20 pacijenata na infektivnom odeljenju.

U prijemno-trijažnoj ambulanti  bio je uobičajen broj pregleda.

Na pedijatriji  nije bilo pregleda i prijema dece sa znacima infekcije koronavirusom.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *