U Čačku svi lekari imaju posao, nema ih na evidenciji NSZ

U Mesnoj zajednici „3. decembar“ u Čačku podeljni su paketi osnovnih životnih namirnica, dobrovboljnim davaocima krvi koji su lošijeg materijalnog stanja. Pakete su dobili i stariji sugrađani, kao i porodice sa područja ove mesne zajednice, koje imaju veći broj dece.  Nabavka paketa pomoći finansirana je iz budžeta grada, a podeljeni su po spiskovima koje je sačinio čačanski Crveni krst. Akcija je održana u prisustvu najvišeg gradskog rukovodstva.

prim. dr Slavica Dragutinović
prim. dr Slavica Dragutinović, Foto: Moravički Portal

„Danas smo podelili oko 50 paketa pomoći i nadam se da će naši sugrađani biti zadovoljni njihovim sadržajem. Reč je o konzerviranim i dugotrajnim namirnicama, kao i sredstvima za higijenu. Svi koji su bili na spisku su obavešteni o podeli, a pakete su dobili svi koji su došli da ih preuzmu“, izjavila je prim. dr Slavica Dragutinović, član Gradskog veća zadužena za zdravstvo i populacionu politiku.

Majka šestoro dece i gradonačelnik Milun Todorović
Majka šestoro dece i gradonačelnik Milun Todorović, Foto: Moravički Portal

Uporedo sa ovom akcijom u prostorijama ove mesne zajednice ekipe Doma zdravlja su vršile preventivne preglede svim zainteresovanim učesnicima. Tom prilikom gradonačelnik Čačka je izrazio zadovoljstvo što se među njima nalazi veliki broj zdravstvenih radnika koji su nedavno dobili posao.

Milun Todorović
Milun Todorović, Foto: Moravički Portal

„Zadovoljstvo je obiću mesnu zajednicu u kojoj postoje porodice sa šestoro dece, u šta smo danas mogli da se uverimo. Takođe je zadovoljstvo videti i mlade lekare i medicinske sestre koji su tek primljeni u Opštu bolnicu. Svi oni se uključuju u razne socijalne aktivnosti i pomoć građanima Čačka. Tokom borbe sa covid-om 19 više od 170 zdravstvenih radnika je u bolnici i Domu zdravlja dobilo posao na neodređeno vreme. Još jedan konkurs je u toku i to u Domu zdravlja, pa očekujemo za 15 dana da imamo tačne podatke o broju medicinara koji su dobili posao. Smatram da će taj broj zaposlenih biti daleko veći kada se ovaj konkurs završi. Naravno, konkurs je otvoren i za spremačice i tehničko osoblje“ rekao je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

Paketi pomoći
Paketi pomoći, Foto: Moravički Portal

Prema rečima gradonačelnika, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Čačku danas nema doktora medicine. 

Za Moravički Portal iz Čačka, Gordana Injac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *