U Čačku sutra poslednja sednica Skupštine u ovom sazivu

Poslednja sednica Skupštine grada Čačka u ovom sazivu održaće se sutra, 21. maja, a pred odobornicima je obiman dnevni red od 44 tačke.

Odlučivaće se o predlogu plana infrastrukturnog razvoja grada za period od 2020-2022. godine, kao i o lokalnom akcionom planu za mlade za period od 2020. do 2023. godine i predlou akcionog plana za populacionu politiku za period 2020-2023. godine.

Odbornici će se izjašnajvati i o setu važnih predloga odluka koje se odnose na poljoprivredu i politiku ruralnog razvoja tokom ove godine.

Jedna od važih odluka koja bi trebalo da bude doneta je i rešenje o pribavljanju u javnu svojinu zemljišta za izgradnju komunalne infrastrukture u zoni auto – puta e 761 Pojate – Preljina (Moravski koridor).

Takođe, odlučivaće se i o pribavljanju u javnu svojinu neposrednom pogodbom parcela za izgradnju vrtića u Zablaću i Trbušanima.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad Čačak.

Razmatraće se i izveštaji o poslovanju  i radu gradskih javnih preduzeća i ustanova za prošlu godinu.

Osim ostalog, pred odbornicima će biti i godišnji plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije za ovu godinu, predlog odluke o završnom računu budžeta grada Čačka za 2019. godinu i predlog odluke o javnom zaduživanju grada Čačka.

Ranije je najavljeno da će sednica trajati dva dana.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / FOTO: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *