U Čačku sutra počinju da rade pijace

U skladu sa zaključkom Vlade Srbije o ublažavanju mera tokom vanrednog stanja i u Čačku će od srede, 22. aprila, biti otvorene pijace. JKP Komunalac danas je saopštilo da od sutra počinju da rade Zelena pijaca u centru Čačka i Mikro pijaca u naselju Ljubić. Radno vreme pijaca je od 7 do 15 časova, do ukidanja vanrednog stanja. U okviru Zelene pijace radiće i mlečna i mesna pijaca, a biće otvorena i pijaca u selu Mrčajevci kod Čačka kojom gazduje JKP “Moravac” iz tog mesta.

“Naša dva javna preduzeća, Komunalac i Moravac dobila su zadatak da ponovo dezinfikuju ceo prostor zajedno sa Zavodom za javno zdravlje i Civilnom zaštitiom i već od sutra od 7 do 15 sati će raditi”, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Robna pijaca, kvantaška i stočna pijaca u Ljubiću ostaju zatvorene. Ulaz kupaca na Zelenu pijacu je samo iz Sinđelićeve ulice, a izlaz ka ulici Svetozara Markovića, kako bi se izbegli kontakti. Obavezna je upotreba osnovnih zaštitnih sredstava, maski i rukavica, i za kupce i za prodavce. Na ulazu u pijace će biti postavljena dezinfekciona barijera.

Gradonačelnik Čačka je pozvao građane da uprkos ublažavnju mera i dalje budu odgovorni kako bi se što pre izborili sa epidemijom koronavirusa.

“Očekujem kako se mere budu popuštale da i dalje budemo odgovorni i veoma disciplinovani jer ove mere koje smo donosili mi u Čačku u saglasnosti sa Vladom Srbije i republičkim Kriznim štabom dale su rezultate, ali zaista potrebno je da još neko vreme budemo odgovorni i disciplinovani i da polako zatvaramo krug odnosno epidemiju privodimo kraju”, naglasio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Todorović je naveo i da Narodna kuhinja Crvenog krsta radi bez probelma i da ima dovoljno hrane za 742 korisnika.

Ukazao je da je PKS dala instrukciju da maloprodajni objekti mogu raditi sada od 7 do 17 časova.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *