U Čačku se čekaju rezultati 80 uzoraka poslatih na analizu u Batajnicu

Zavod za javno zdrvlje (ZZJZ) 16. aprila je poslao 80 uzoraka na analizu u laboratoriju u Batajnici i tokom ovog dana očekuju se rezultati testiranja, saopštio je Radni tim za praćenje situacije sa virusom korona u Čačku.

Podsetimo, od početka epidemije do danas u Čačku je od Kovida 19 obolelo ukupno 50 osoba, a 6 je preminulo od posledica infekcije virusom korona. U domovima za stare za sada nema obolelih

Tokom jučerašnjeg dana u Opštoj bolnici je bilo prijema ali i otpusta pacijenata sa infektivnog odeljenja.

“Tokom prethodnog dana u prijemno trijažnoj ambulanti Opšte bolnice pregledano je 12 pacijenta i bila su tri prijema.Trenutno se u toj zdravstvenoj ustanovi nalazi 21 pacijent pri čemu je jedan na respiratoru i u teškom stanju. Jedan pacijent je otpušten iz bolnice pošto je uspešno izlečen.Opšta bolnica je dobila dve tone alkohola humanitarne pomoći, a Grad je obezbedio veću količinu skafandera”, navodi se u saopštenju za javnost Radnog tima.

Protekla dva dana ZZJZ sve aktivnosti je usmerio na akciju detekcije obolelih u Gornjem Milanovcu kako bi se u toj opštini popravila epidemiološka situacija. Od instituta „Batuta“ su dobili obaveštenje o otvaranju dve nove velike laboratorije. Brzi testovi su pokazali solidne rezultate.

U privremenoj bolnici u sportskoj hali u Atenici, gde je obezbeđeno 187 ležaja, i dalje je smešteno pet pacijenta sa blažom kliničkom slikom, a očekuje se prijem novih koji bi trebalo da stignu sa KC Kragujevac gde su se lečili.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *