U Čačku prethodni dan bez pozitivnih na Kovid-19

Prvi put posle 16. aprila u Čačku nije zabaležen novi slučaj zaraze virusom korona, a u susednim opštinama registrovan je po jedan inficiran, saopštio je Radni tim za praćenje širenja Kovida-19 na pdoručju grada.

“Tokom prethodnog dana od 46 poslatih uzoraka izolovana su samo dva nova slučaja i to jedan iz Gornjeg Milanovca i jedan iz Lučana, iz Čačka ih nije bilo. Do sada je u Čačku korona virus potvrđen kod 79 osoba, Gornjem Milanovcu 42, Lučanima četiri i Ivanjici dva, što je ukupno 127”, navodi se u saopštenju Radnog tima.

U prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice bilo je 14 pacijenata od toga tri su primljena. Dva pacijenta su otpuštena kući kao izlečena, od čega je jedan bio Kovid-19 pozitivan, a zatim negativan, tako da takvih osoba po statistici ima devet iz Čačka i sedam iz Gornjeg Milanovca. Dva pacijenta su premeštena na interno odeljenje pošto su negativni na korona virus. Na infektivnom odeljenju trenutno je hospitalizovano 26 pacijenata.

Dom zdravlja saopštio je da je u ambulanti u Ljubiću tokom prethodnog dana pregledano sedam febrilnih bolesnika, a da je u hali u Atenici 29 lica koja su pozitivna na Kovid-19. Policijska uprava izvestila je da su još 72 lica na meri samoizolacije i da je stanje bezbednosti redovno.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *