U Čačku premijerno predstavljen novi program za podršku inovativnih biznisa – „StarTech“

Naučno tehnološki park Čačak bio je prvi domaćin, a grad Čačak prvi grad u Srbiji u kojem je predstavljen novi program za podršku inovativnih biznisa – „StarTech“.

„NALED“ i Vlada Republike Srbije su uz podršku kompanije Philip Morris pozvali startapove, preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) i sve one koji imaju inovativne biznis ideje ili žele da transformišu svoje poslovanje uvođenjem novih tehnologija, da se u periodu od 31. marta do 4. juna prijave za „StarTech“ program podrške inovacijama i digitalnoj transformaciji privrede.

U okviru prvog godišnjeg konkursa biće dodeljeno ukupno milion dolara bespovratnih finansijskih sredstava i do 1.000 sati ekspertske podrške za realizaciju biznis planova, pri čemu se vrednost pojedinačnih grantova kreće od 15.000 do 100.000 dolara, u zavisnosti od korisnika i vrste podrške.

„StarTech“ program podrške digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća, deo je trogodišnjeg projekta za promociju inovacija i tehnološkog razvoja u Srbiji.

Cilj projekta je ubrzanje rasta srpskih kompanija i transformacija tradicionalne ekonomije u digitalnu, kao i pružanje podrške u vidu sredstava i ekspertize rada na unapređenju uslova za podsticanje inovacija i promocije domaćih inovativnih biznisa.

Foto:FB Milun Todorović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.