U Čačku potvrđena još dva slučaja zaraženih Kovidom-19

Tokom prethodnog dana u Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) stigli su rezultati analize 36 briseva od kojih su u Čačku i Gornjem Milanovcu po dva pozitivna.

“Ukupan broj potvrđenih slučajeva u Čačku je 69, Gornjem Milanovcu 35, Lučanima tri i Ivanjici jedan, što je ukupno u Moravičkom okrugu 108. Danas je poslato 40 briseva”, saopštio je Radni tim za praćenje širenja virusa korona na teritoriji grada Čačka.

U bolnici je u prijemno trijažnoj ambulanti pregledano 12 pacijenata, a primljena su četiri od kojih je jedan bio u težem stanju.

“Zahvaljujući blagovremenoj intervenciji i saradnji više službi te zdravstvene ustanove prošao je da mu nije uključen respirator i sada je relativno dobro”, dodaje se u saopštenju.

Na infektivnom odeljenju bolnice trenutno  se nalaze 22 pacijenta pri čemu niko nije u izuzetno teškom stanju. Tokom prethodnog dana otpuštena su tri pacijenta.

Za sada, u Čačku je izlečeno devet obolelih od korone, Gornjem Milanovcu četiri i sada su u mogućnosti da daju krvnu plazmu.

Domovi za stara lica nemaju za sada problema. Kod jednog korisnika tokom dana biće izvedena kateterizacija, a sprovešće se u saradnji sa Opštom bolnicom i ZZJZ.

Tokom prethodnog dana Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) je izvršio kontrolu u vezi potrošnje zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava pri čemu je konstatovana izuzetna racionalna potrošnja uz potrebu otklanjanja uočenih neznatnih problema, dopune dezinfekcionih sredstava u Domu zdravlja i zamena malih rukavica u bolnici.

Školska uprava je izvestila da su u toku probni ispiti i da će u našem okrugu oni trajati od 16:00 do 21:30 sat.

Policijska uprava saopštila je da je 229 lica na meri samoizolacije, da su prekontrolisani i da su svi bili na kućnim adresama. Nije bilo kršenja javnog reda i mira pa je bezbednosna situacija ocenjena kao dobra.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *