U Čačku otvorene Sporstke igre mladih

U Čačku su danas počele Sportske igre mladih (SIM) kvalifikacionim takmičenjima u tenisu, stonom tenisu i šahu, a biće nastavljene 16. jula u ostalim kolektivnim sportovima. Grad na Moravi je četvrtu godinu za redom domaćin ove jedinstvene regionalne manifestacije.

Igre su otvorene turnirom  u stonom tenisu, a brojni učesnici ovog sve popularnijeg sporta među najmlađima žele uspeh i plasman na državno, a potom i međunarodno nadmetanje u Splitu.

Saša Dragin
Saša Dragin, Foto: Moravički Portal

“Stoni tenis treniram već tri godine. SIM je veoma zabavan i  imam velike šanse da prođemm u Beograd, kao i u Split”, izjavio je Saša Dragin (13).

Aleksa Petković
Aleksa Petković, Foto: Moravički Portal

“Stoni tenis treniram već deset meseci, a turnir je zabavan I na njemu sva deca mogu da pokažu šta znaju u različitim sportovima”, navodi Aleksa Petković (11).

Teodora Bogićević
Teodora Bogićević, Foto: Moravički Portal

 “Očekujem dobar  uspeh na ovom takmičenju. Volim da igram stoni tenis, počela sam da treniram kada sam bila mala i u tome mi tata pomaže jer on igra dobro stoni tenis”, izjavila je Teodora Bogićević (13).

Predsednik Stono teniskog kluba Borac Čačak Đorđe Pejak zadovoljan je velikim interesovanjem dece za ovaj sport i igre mladih i ističe da se u klubu ozbiljno radi sa najmlađima.

Đorđe Pejak
Đorđe Pejak, Foto: Moravički Portal

“Nadam se da deca koja se budu plasirala za Beograd da će imati tamo i te kako šta da pokažu i da ćemo biti u najužem krugu kandidata da izborimo i to mesto za Split na završni turnir”, dodao je Pejak.

Zbog epidemije virusa korona kvalifikacioni turniri u Čačku u deset disciplina održavaju se u dva termina, a prvog dana su preduzete sve mere predostrožnosti.

Uprkos tome što je Kovid-19 još uvek među nama, odziv maldih sportista je veliki, a SIM su prva sportska manifestacija koja se održava u Čačku nakon ukidanja vanrednog stanja.

Ivana Vukajlović
Ivana Vukajlović, Foto: Moravički Portal

“Čačak učestvuje četvrtu godinu za redom i opravdali smo poverenje koje nam je ukazano od strane glavnih ljudi SIM-a. Svake godine okupljamo sve više dece i zaista SIM postaju brend kod dece i nešto čemu se rado odazivaju”, istakla je koordinatorka SIM-a u Čačku Ivana Vukajlović.

Nadmetanje u kolektivnim sportovima biće održano 16. jula i to u odbojci, odbojci na pesku, basketu, rukometu, malom fudbalu, između dve vatre i atletici.

Zorica Mijatović
Zorica Mijatović, Foto: Moravički Portal

 “Oni koji su najbolji danas, koji pokažu najbolji uspeh, osvojeno prvo mesto u ta tri sporta doćiće na državno takmičenje krajem jula u Beograd, a pobednici sa državnog će otići na međunarodno takmičenje u Split koje će se održati na jesen u zavisnosti od situacije u Splitu”, objasnila je sportska direktorka SIM-a Srbija Zorica Mijatović.

Ovogodišnja kampanja SIM zasniva se na borbi protiv vršnjačkog nasilja. Igre spajaju region, a učesnici su deca od 7 do 15 godina.

Već 24 godine, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, deset godina iz Bosne i Hercegovine i sedam godina iz Republike Srbije omogućeno je besplatno učešće na igrama.

Prošle godine Čačak je imao šampionku u Splitu Saru Đunisijević koja je pobedila na turniru u tenisu.

Do sada se na SIM nadmetalo više od 1.700.000 mladih  tokom svih godina postojanja.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *