U Čačku održan sastanak o uticaju izgradnje auto-puta od Preljine do Požege na svakodnevni život građana

U sedištu gradske uprave u Čačku održan je sastanak na kome se govorilo o izgradnji deonice auto puta “Miloš Veliki” od Preljine do Požege i uticaju na svakodnevni život građana koji žive u zoni tih radova.

Sastanak je inicirala državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Milana Rakić, koja je i koordinatorka Ministarstva za realizaciju ovog projekta. Sastanku su prisustvovali i predsednici opština Lučani i Požega, Milivoje Dolović i Đorđe Nikitović.

 “Predstavnici lokalnih samouprava su ukazali na izazove sa kojima se svakodnevno suočavaju, a gospođa Rakić, koja ima bogato iskustvo u realizaciji ovakvih projekata, pružila je podršku lokalnim samoupravama i najavila sastanak sa direktorom kompanije China Communications Construction Company (CCCC). Na tom sastanku će ukazati na potrebe lokalnih samouprava da nivo i dinamika radova na održavaju lokalnih puteva budu na višem nivou, kao i da posebnu pažnju treba obratiti na bezbednost svih učesnika u saobraćaju tokom transporta materijala. Dobili smo i dodatna uveravanja da će ministartvo pružiti punu podršku lokalnim samoupravama da ugovorna obaveza izvođača radova o vraćanju puteva u prvobitno stanje, mora biti u potpunosti ispoštovana, što je za nas i naše sugrađane veoma važno”, naveo je u saopštenju gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Ovom sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradonačelnika Čačka za oblast mesne samouprave i infrastrukturu Milan Bojović i direktor JP „Gradac“ Nebojša Jelušić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.