U Čačku još jedan dan bez novozaraženih koronavirusom

Radni tim za praćenje širenja koronavirusa saopštio je da juče nisu registrovani novozaraženi virusom korona u Čačku.

“Od 34 uzorka poslata na analizu stigao je jedan pozitivan i to iz Gornjeg Milanovca, tako da je ukupan broj potvrđenih slučajeva na koronavirus iz Čačka 84, Gornjeg Milanovca 47, Lučana pet i Ivanjice dva, odnosno 138 na teritoriji Moravičkog okruga”, navodi se u saopštenju.

U Opštoj bolnici Čačak su bila dva prijema. Juče su otpuštena tri pacijenta, jedan kao izlečen i dva koja su sve vreme bila negativna na Kovid-19.

“U kragujevački Klinički centar su upućena dva pacijenta tako da je u bolnici 16 pacijenata.Dom zdravlja tokom jučerašnjeg dana imao je dva pregleda kod lica sa povišenom temperaturom. U hali u Atenici prethodnog dana bilo je 17 pacijenata”, dodaje se u saopštenju.

Republički fond zdravstvenog osiguranja dao je podatak da su na spisku izlečenih još po jedna osoba iz Čačka i Gornjeg Milanovca. Do sada je prema toj evidenciji izlečeno 29 osoba, 13 iz Čačka i 16 iz Gornjeg Milanovca.

Policijska uprava saopštila je da se na meri samoizolacije nalazi 77 osoba i da su je svi poštovali. Građani stariji od 65 godina nisu kršili zabranu ograničenog kretanja, a nije bilo ni kršenja policijskog časa.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *