U Čačku još dva slučaja infekcije Kovidom-19, zaraženo pet odsto stanovništva

Tokom jučerašnjeg dana stigli su rezultati 40 uzoraka od kojih su dva pozitivna sa teritorije Čačka. Do današnjeg dana u Čačku je zabeležen 71 slučaj, Gornjem Milanovcu 35, Lučanima tri i Ivanjici dva, što je ukupno 111. Danas je poslato na analizu 35 uzoraka.

“Biće da smo se kao dogovarali sa Beogradom. Pet odsto nam je samo pozitivnih. Hoću da kažem da izgled da na celoj teritoriji Srbije se događa nešto što ide u pravcu smanjenja inteziteta događaja”, izjavio je šef Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa na pdoručju grada Čačka

Dom zdravlja izvestio je da je u ambulanti u Ljubiću bilo devet pregleda i da su samo dva lica imala povišenu temperaturu.U izolacionoj sobi Doma zdravlja i Hitna pomoć nisu imali pacijente sa povišenom temperaturom, dok je na pedijatriji pregledano jedno dete tokom dežurstva. Iz hale u Atenici otpušteno je pet pacijenata, koji će u narednih 15 dana biti u kućnoj izolaciji. U privremenu bolnicu u Atenici je primljen jedan pacijent, tako da ih sada ukupno ima 14. U Okružnom zatvoru je brzim testom pregledano jedno lice koje je prevezeno iz Crne Gore i rezultat je negativan. U Opštoj bolnici je bilo 14 pregleda, a primljena su četiri pacijenta.  Šest pacijenata je upućeno za Kragujevac, a jedan je otpušten kući.

“Pacijenti koji su poslati u kragujevački Klinički centar nisu bili u tešom stanju već su upućeni po preporuci koja kaže da sva lica koja su obolela od upale pluća, a pozitivna su na Kovid-19, treba da se leče u tercijarnoj ustanovi”, saopštio je Radni tim.

Na infektivnom odeljenju čačanske bolnice trenutno se nalazi 19 bolesnika.

U domovima za stare nema obolelih, a u domu u Vranićima urađena je jedna kateterizacija od strane ekipe iz Opšte bolnice po svim pravilima zaštite.

Policijska uprava je saopštila da je 215 lica na merama samoizolacije koja se u potpunosti poštuje. Sa licima starijim od 65 godina nije bilo problema. Policijski čas se poštuje i nije bilo prekršajnih prijava.

Moravički Portal / Foto: Pixaby

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *