U Čačku još četvoro zaraženo Kovidom-19, ukupno 64 obolela

U Čačku su juče potvrđena još četiri slučaja infekcije virusom korona, saopšteno je danas nakon sastanka Radnog tima koji prati sutuaciju sa koronavirusom u Čačku.

“Prethodnog dana su stigli rezultati 23 uzorka pri čemu su u Čačku izolovana četiri pozitivna na korona virus, a u Gornjem Milanovcu jedan. Do sada su u Čačku potvrđena 64 slučaja, Gornjem Milanovcu 25, Lučanima tri i Ivanjici jedan, ukupno 93. Dobili smo i podatak da je na nivou Moravičkog okruga testirano 537 ljudi i od njih uzeto 756 uzoraka”, navodi se u saopštenju Radnog tima.

Zavod za javno zdravlje obavestio je da u staračkim domovima nema obolelih, kao i da u prihvatilištu ima šest lica koji su zdravi.

U privremenoj bolnici u sportskoj hali u naselju Atenica (plava hala) dupliran je broj pacijenata i trenutno je smešteno 16 osoba.

U Opštoj bolnici je tokom prethodnog dana bilo 13 pregleda, a bila su i dva prijema. Pošto su tri pacijenta otpuštena, jedan prebačen u „plavu halu“, a jedan koji je na respiratoru transportovan u Kragujevac, trenutno su na infektivnom hospitalizovana 23 pacijenta.

U ambulanti u Ljubiću je pregledano 11 pacijenata, od toga 10 je bilo sa povišenom temperaturom. U izolacionoj sobi Doma zdravlja dva pacijenta su bila sa povišenom temperaturom, a Hitna pomoć je pregledala jednog pacijenta na terenu koji je bio u febrilnom stanju.

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) navodi da su u Gornjem Milanovcu dva lica, koja su bila pozitivna na korona virus, a zatim izlečena, otpuštena i sada se vode u bazi u Službe za transfuziju, što nije slučaj sa tri otpuštena pacijenta iz Čačka jer su oni bili sve vreme negativni na Kovid-19.

Policijska uprava u Čačku obavestila je da je 251 lice na meri izolacije, da su svi provereni, odnosno da su bili kod svojih kuća. Kršenje javnog reda i mira, kao i zabrane kretanja nije bilo.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *