U Čačku još četvoro zaraženo koronom, na infektivnom 27 pacijenata, preminulo ukupno 10 osoba

Tokom prethodnog dana stigli su rezultati 40 briseva od kojih su po četiri pozitivna iz Čačka i Gornjeg Milanovca. Danas će biti poslato 46 briseva na analizu.

“Radi se o licima iz kontakata sa obolelima. Poslednjih nekoliko dana u prilici smo da brzo i efikasno detektujemo osobe iz kontakta i smestimo ih halu u Atenici i nadamo se da ćemo takvim presecanjem lanca infekcije kroz neko vreme, od nedelju, dve, videti očigledan rezultat”, saopštio je Radni tim za praćenje širenja virusa korona u Čačku.

U privremenoj kovid bolnici tokom prethodnog dana bila su četiri prijema, tako da je u njoj trenutno smešteno 20 bolesnika.

Korona virus do sada je potvrđen kod 79 osoba sa područja Čačka, 41 u Gornjem Milanovcu, tri u Lučanima i dva u Ivanjici, što je ukupno na području Moravičkog okruga 125.

U domovima za stare nema obolelih, kako među korisnicima, tako i među osobljem.

U prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice juče je bilo 13 pregleda, a dve osobe su primljene, tako da se na infektivnom odeljenju te zdravstvene ustanove nalazi 27 pacijenata.

 Prethodnog dana jedan pacijent je preminuo.

“On je bio na respiratoru i tek u trećoj analizi brisa označen je kao pozitivan”, objašnjeno je u saopštenju Radnog tima.

Od početka epidemije do danas u Čačku je od posledica Kovida-19 preminulo 10 osoba, četiri u Gornjem Milanovcu i jedan u Ivanjici, što je ukupno u Moravičkom okrugu 15.

Policijska uprava je saopštila da ima još 79 lica u samoizolaciji. Policijski čas prekršen je nekoliko puta i protiv tih lica podnete su prekršajne prijave, a osobe starije od 65 godina nisu kršila meru zabrane kretanja.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *