U Čačku još 85 pozitivnih na Kovid-19

Od ukupno 414 analiziranih uzoraka, na pdoručju Moravičkog okruga virus korona potvrđen je kod 133 lica, a procenat zaraženih je 32%.

“Od 414 uzoraka, iz Čačka je 85 pozitivnih, iz Lučana 15, iz Gornjeg Milanovca 7 i iz Ivanjice 26 pozitivnih”, saopštio je Radni tim za praćenje širenja korona virusa na području grada Čačka.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Covid – 19, naročito pred predstojeće praznike.

Šef Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na području grada Čačka Dr Mihailo Luković upozorava da okupljanja na Svetog Nikolu mogu povećati broj pacijenata u čačanskoj bolnici, kao što je to bio slučaj posle obeležavanja Aranđelovdana.

“Apelujemo, molimo vas da slavite u porodičnom krugu uz prisustvo tri, četiri čoveka. Slavite u porodičnom krugu, nećemo izdražati, nemamo kapaciteta više. Nije problem da proširimo broj kreveta. Problem je u tome što nema kiseonika više. Do te mere je ceo sistem napregnut u Srbiji”, izjavio je Dr Luković rekavši da samo jedna firma “Meser” koja se nalazi u Kraljevu puni boce sa kiseonikom.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.