U Čačku još 63 osobe zaražene virusom korona, blagi pad novoinficiranih i prvih pregleda

Na području Moravičkog okruga juče je evidentirano još 106 slučaja infekcije Kovidom-19, saopštio je Zavod za javno zdravlje u Čačku.

Od tog broja 63 je novozaraženih u Čačku, 14 u Lučanima, 9 u Ivanjici i 20 u Gornjem Milanovcu. Dan pre, u Moravičkom okrugu bilo je 140 novoinficiranih virusom korona od čega 78 u Čačku.

Direktor čačanskog Zavoda za javno zdravlje Dr Aksentije Tošić izjavio je danas da je u odnosu na pre deset dana broj prvih pregleda u kovid ambulantama domova zdravlja u okrugu manji, ali da se ne smanjuje pritisak na bolnice u Čačku i Gornjem Milanovcu.

„Očekujemo kao epidemiolozi, ne samo u Moravičkom okrugu nego uopšte u celoj Srbiji, da podaci u poslednjih deset dana daju rezultate i na tom bolničkom nivou, da konačno broj prijema bude manji, da počne da pada, da broj otpusta, ljudi koje ozdrave, bude veći i da na taj način relaksiramo bolničke kapacitete. Na osnovu svih naučnih saznanja i onoga što smo učili na fakultetima, zaista je krajnje vreme da se malo situacija i u bolnicama relaksira. Pozivamo građanstvo po hiljaditi put da poštuju osnovne epidemiološke mere“, poručio je Dr Aksentije Tošić.

Prema rečima Dr Tošića, svi domovi zdravlja u Moravičkom okrugu i Zavod za javno zdravlje u Čačku su spremni za vakcinaciju.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.