U Čačku dvojica mušakraca zaražena kronavirusom

Tokom prethodnog dana u laboratoriju „Vatreno oko“ u Beogradu poslata su 43 uzorka, a rezultati su pokazali da je korona virus prisutan kod dve osobe. Reč je o dvojici muškaraca koji se već nalaze na infektivnom odeljenju čačanske Opšte bolnice, saopštio je Radni tim koji prati širenje epidemije.

Danas su na analizu  poslata 102 uzorka iz celog Moravičkog okruga, među njima i 27 uzetih od osoba koje su doputovale iz inostranstva.

“Prema proceduri, osobe koje dolaze iz inostranstva bez potvrde da su u prethodna 72 sata testirane na COVID-19, moraju ostati u samoizolaciji 14 dana. Ukoliko ne žele da ostanu taj vremenski period kod kuće, imaju mogućnost da se testiraju i kretanje će im biti odobreno samo ako uzorak bude negativan”, dodaje se u saopštenju.

 Cena testiranje je 6.000 dinara, a brisevi se uzimaju u Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) Čačak i domovima zdravlja.Testiranje se vrši na dobrovoljnoj bazi, a sve informacije u ZZJZ Čačak se mogu dobiti putem telefona 032/310-365, posle 14.00 časova.

U prijemno-trijažnoj ambulanti bolnice prethodnog dana su obavljena tri pregleda, a dve osobe su primljene na infektivno. Trenutno je na tom odeljenju hospitalizovano 13 pacijenata.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid-19.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *