U Čačku dobijena bitka sa nabujalom Čemernicom i Zapadnom Moravom

Nakon jučerašnje uspešne bitke sa nabujalom Čemernicom, uz veliko angažovanje meštana Ljubićke Baluge, Konjevića, Stančića i Mojsinja, u toku večeri i tokom čitave noći, uspeli smo da sačuvamo i čitav kompleks Sportskog centra „Mladost“, saopštio je na svom FB profile gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Kompleks SC Mladost

Akcijom zaposlenih u SCM, pripadnika Civilne zaštite, ali pre svega ogromnog broja mladih, sportista FK Borac, KK Borac, čačanskih atletičara, žitelja Košutnjaka i mnogobrojnih sugrađana iz svih delova grada, postavljeno je oko 3.000 džakova sa peskom i napravljeni su odbrambeni bedemi.

Atletska staza i bazeni
Brana u Ovcar Banji
Brana na gradskoj plaži

Tokom noći, pomoć je pružena i meštanima Ovčar Banje, Ljubić Keja i Sajmišta. Sve ove aktivnosti, nadzirali su predstavnici JVP „Srbijavode“, a posle ponoći ugrožena područja je obišao i generalni direktor ovog preduzeća, Goran Puzović.

“Tokom noći je došlo do problema u snabdevanju vodom i gasom. Ekipe su na terenu i očekujemo da ti problemi uskoro budu rešeni. Došlo je i do oštećenja jednog stuba na mostu na putu Mrčajevci – Slatina, na kom je zbog toga zabranjen saobraćaj za teretna vozila. U narednim danima nas očekuke sagledavanje štete na putnoj infrastrukturi i poljoprivrednim kulturama, ali i analiza aktivnosti svih učesnika u odbrani od poplava, u cilju podizanja spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama na još viši nivo”, navodi se u saopštenju gradonačelnika.

Zbog havarije na gasovodu, za danas je najavljen dolazak ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića.

“Moglo bi se reći da smo juče i tokom noći imali sreće, ali ogroman četvorogodišnji trud i rad u oblasti smanjenja rizika od poplava, opremanje jedinica civilne zaštite, kao i jučerašnje angažovanje, u zbiru su dali odličan rezultat” zaključio je gradonačelnik Todorović.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *