U Čačku bez prijema u bolnicu, svi brisevi negativini na koronu

Već nekoliko dana epidemiološka situacija u Čačku i Moravičkom okrugu je stabilna, ali su nadležni i dalje na oprezu, saopšteno je nakon sastanka Radnog tima koji prati širenje koronavirusa.

“Ja sam danas spreman za najkraći izveštaj. Nijedan pijem, nijedan pozitivan uzorak”, rekao je šef Radnog tima  Dr Mihailo Luković.

To znači da tokom prethodnog dana u čačanskoj Opštoj bolnici nije bilo prijema, a svi rezultati briseva, njih 25 su negativni. Na infektivnom odeljenju trenutno su 23 pacijenta, a u hali u Atenici 20 pozitivnih na Kovid-19.

Na području Moravičkog okruga od početka epidemije potvrđen je 131 slučaj infekcije Kovidom-19.  Od toga je 80 zaraženih iz Čačka, 45 iz Gornjeg Milanovca, četiri iz Lučana i dva iz Ivanjice.

Dom zdravlja je saopštio  o ukupno pet bolesnika sa povišenom temperaturom na svim punktovima.

Školska uprava je predočila podatak o broju zainteresovanih za pohađanje vrtića koji ide i do 40 odsto kapaciteta. Razmatraju se i uslovi za produženi boravak dece starosne dobi od prvog do četvrtog razreda.

U Policijskoj upravi kažu da je na meri samoizolacije 85 lica. Nije bilo kršenja policijskog časa, niti mere ograničenog kretanja za lica starija od 65 godina.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *