U Čačku bez novozaraženih virusom korona

Šef Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa Dr Mihailo Luković ocenio je da je u Čačku, ali i Moravičkom okrugu tokom jučerašnjeg dana epidemiološksa situacija bila izuzetno povoljna.

“Od 77 uzoraka koji su poslati prethodnog dana, stigao su rezultati za 55 i svi su negativni. Očekuje se da tokom dana pristignu rezultati za još 22 uzorka. Jutros je poslato 57 uzoraka na analizu”, saopštio je Dr Luković.

U Opštoj bolnici Čačak su bila četiri pregleda, a ostvaren je jedan prijem.

“Dva bolesnika su poslata na dalje lečenje u Klinički centar Kragujevac, a dva su premeštena na drugo odeljenje, tako da se na infektivnom nalazi 11 pacijenata”, naveo je v.d. direktora Opšte bolnice u Čačku Dr Miroslav Sretenović.

Dr Sretenović podseća da će u bolnici uprkos ukidnaju vanrednog stanja i dalje važiti protivepidemijske i vanredne mere rada.

Dom zdravlja izvestio je da je tokom prethodnog dana bilo pet bolesnika sa povišenom temperaturom, a da u privremenoj bolnici u „plavoj hali“ ima 11 pacijenata.

Policijska uprava je saopštila da je 59 lica merama samoizolacije i da su svi bili na kućnim adresama. Stanje bezbednosti je redovno.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *