U Čačku bez novozaraženih tokom prethodnog dana

“Bez obzira na to što nas očekuje još borbe i napora, ovo je za nas radostan trenutak, izjavio je šef Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa na teritoriji grada Čačka Dr Mihailo Luković saopštavajući  podatak da u protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva obolelih i prijema u Opštu bolnicu.

“Drago mi je da danas sa našim sugrađanima mogu da podelim lepu i radosnu vest, prvu pobedu. U protekla 24 sata posle duže vremena, više od mesec dana, nismo imali nijedan prijem u bolnici. Da pobeda bude kompletna, od 36 briseva nijedan nije pozitivan”, naveo je Dr Luković.

Od 11 briseva iz Gornjeg Milanovca tri su bila pozitivna i 81 lice je u izolaciji, a u Lučanima i Ivanjici nije bilo pozitivnih briseva, dodao je Dr Luković.

Ohrabruje i podatak da tokom prethodnog dana u Opštoj bolnici u Čačku nije bilo prijema novih pacijenata, a u prijemno trijažnoj ambulanti su obavljena tri pregleda. Trenutno je na infektivnom odeljenju hospitalizovano 20 pacijenata, od toga je jedan na respiratoru. Dva lica su prethodnog dana otpuštena, a tri pacijenta će iz Kragujevca tokom dana biti vraćana u Čačak i smeštena u privremenu bolnicu u sportskoj  hali u naselju Atenica.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje dva puta dnevno kontaktira staračke domove i tamo juče nije bilo lica sa povišenom temperaturom. Dva negovatelja koja su imala kontakt sa osobama kod kojih je potvrđen korona virus su izolovana, uzet je bris i čeka se rezultat.

U ambulanti Ljubić bilo je 20 pregleda, od toga devet sa povišenom temperaturom, osam je poslato u laboratoriju, a jedan na rendgen pluća. U izolacionoj sobi Doma zdravlja obavljen je jedan pregleda i Hitna pomoć odradila je jedan pregled sa povišenom temperaturom. Direktor Doma zdravlja rekao je da je dobio određenu količinu brzih testova, da u „plavoj hali“ trenutno ima pet pacijenata i očekuje dolazak još tri pacijenta iz Kragujevca.

Inspekcijske službe rade u redovnom režimu, tako će i za vreme praznika.

Apotekarska ustanova saopštava da će tokom praznika organizovati i dežurstvo apoteke u Ljubiću.

Policijska uprava daje podatak da su četiri lica prekršila meru zabrane kretanja i protiv njih je podneta prekršajna prijava. Osobe starije od 65 godina poštovale su propisane mere. U samoizolaciji, koja se redovno kontroliše, nalazi se 271 lice, navodi se u saopštenju Radnog tima.

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *