U Čačku bez novozaraženih koronavirusom

Tokom prethodnog dana pristigli su rezultati 54 uzorka, pri čemu je samo jedan bio pozitivan i to iz Gornjeg Milanovca. Ukupan broj potvrđenih slučajeva u Moravičkom okrugu je 146, odnosno u Čačku 88, Gornjem Milanovcu 50, Lučanima pet i Ivanjici tri, saopštio je Radni tim za praćenje širenja koronavirusa u Čačku.

U Opštoj bolnici je bilo 10 pregleda i tri prijema. Prethodnog dana tri bolesnika su upućena u Kragujevac, jedan je priključen na respirator, a jedan je otpušten kući. Otpušteni se ne vodi kao izlečeni, jer je sve vreme bio negativan. Na infektivnom odeljenju hospitalizovano je 16 bolesnika.

“Na odeljenje psihijatrije primljen je jedan bolesnika kod koga je ustanovljeno da ima IgM i IgG antitela i izolovan je od drugih pacijenata. Skrenuta je pažnja da ćemo u narednom periodu sve češće i na svim odeljenjima imati takve slučajeve”, navodi se u saopštenju.

Naznačeno je da su u bolnici trenutno dva zdravstvena radnika pred otpustom, a da dva čekaju razjašnjenje statusa, dok je osam na merama izolacije.

“Imajući u vidu da je ukupan broj zdravstvenih radnika koji su imali Kovid problem, a da u bolnici ima više od 1.000 radnika, te da epidemija traje skoro dva meseca, mišljenja smo da su mere zaštite među zdravstvenim radnicima ispoštovane tim pre što je polovina od ovog broja zaražena van radnog mesta”, istaknuto je u saopštenju.

Opšta praksa izvestila je da je tokom jučerašnjeg dana bilo ukupno pet bolesnika sa povišenom temperaturom i da je u privremenoj bolnici u „plavoj hali“ bilo 18 pacijenata.

Policijska uprava izveštava da je na merama samoizolacije u Čačku 57 lica, a na nivou okruga 95. Stanje bezbednosti je stabilno.

Civilna zaštita navela je da je do sada u volonterskim centrima distribuirano 5.584 paketa i da su za prethodna dva dana podeljeni na 3.603 adrese.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *