U čačanskoj bolnici troje pod sumnjom na koronavirus

Nakon jutrošnjeg osmog sastanka Radnog tima za praćenje širenja korana virusa na teritoriji grada Čačka, članovi ovog tela su se javnosti obratili saopštenjem. Kako je navedeno, svi članovi Radnog tima prisustvovali su sastanku, osim  dr Aksentija Tošića, koji je zbog službenog puta bio odsutan. Saopštenje prenosimo u celosti:

Dr Aksentije Tošić je telefonskim putem  preneo informaciju Radnom timu da trenutno u Opštoj  bolnici u Čačku leže tri pacijenta, dva sa teritorije grada Čačka i jedan sa teritorije opštine Gornji Milanovac,  za koje se osnovano sumnja da imaju upalu pluća izazvanu korona virusom. Virusološka identifikacija je u toku i sa pacijentima se postupa u skladu sa preporukama. Stanje bolesnika nije, za sada, kritično.

Ambulanta Doma zdravlja namenjena za postavljanje diferencijalne dijagnoze usled febrilnog stanja započela je sa radom na lokaciji Ambulante Ljubić.

U Opštoj bolnici su obezbeđeni kapaciteti za funkcionisanje u vanrednom stanju i zbrinjavanje teže obolelih od korona virusa. Lekova i drugog materijala neophodnih za zbrinjavanje bolesnika ima dovoljno.

U toku dana biće sprovedena dezinfekcija svih površina zdravstvenih ustanova u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje.

Tokom jučerašnjeg dana sve inspekcijske službe radile su na sprovođenju propisanih mera, svaka u svom resoru. Najviše nedoumica je bilo vezano za kretanje građana u skladu sa novim merama Vlade, pa je u tom smislu razjašnjeno kako da se postupa i kome obraća.

Radni tim  i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid  – 19.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:

Zavod za javno zdravlje
– 032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 i 064/863 – 88 – 02

Dom zdravlja
– 032/325 – 717 i 032/356 – 993

Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *