U čačanskoj bolnici jedan pacijent sa ozbiljnijom kliničkom slikom

Prema podacima koje je saopštio Zavod za javno zdravlje danas do 12 časova, na  području Moravičkog okruga 19 osoba je pozitivno na korona virus – 15 iz Čačka, dva iz Lučana i po jedan iz Ivanjice i Gornjeg Milanovca. U ovu statistiku nije uračunato osam uzoraka koji se analiziraju, rečeno je posle jutrošnjeg sastanka Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka.

“Mi trenutno u bolnici imamo 15 pacijenata od čega je jedan sa ozbiljnim tegobama. U  prethodna 24 sata kroz našu prijemno trijažnu  ambulantu je prošlo deset pacijetnata i od njih deset četvoro je zadržano na bolničkom lečenju”, saopštio je v.d. direktora Opšte bolnice u Čačku Dr Miroslav Sretenović.

U Opštoj bolnici u Čačku juče je izvršen epidemiološki nadzor hirurgije jer je jedan lekar sa tog odeljenja oboleo od korone i nalazi se u KBC “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu.  Svi koji su bili u kontaktu sa tim lekarom stavljeni su u izolaciju.

“Što se tiče odeljnja hirurgije  ono je tokom jučerašnjeg dana reorganizovano i nastaviće rad u vrlo malo skraćenom obimu u odnosu na svakodnevni. Za sada je stanje zadovoljavajuće”, kaže Dr Sretenović.

Dr Sretenović dodaje da je, prema poslednjim inforamcijama, većina pacijenta koji su iz bolnice u Čačku prebačeni za Beograd ili Kragujevac  u stabilnom stanju, ali upozorava da je bolest takvog toka da se promene dešavaju u nekoliko sati.

“U čačanskoj bolnici je puna mobilnost osoblja , u hodu se organizujemo i reorganizujemo,  jer pored pacijenata sa respiratornim infekcijama sumnjivih na Covid 19 mi imamo pacijente i na drugim odeljenjima  koji su pod konstantnim nadzorom lekara”, ističe Dr Sretenović.

On se zahvalio mnogoborojnim donatorima za veliku pomoć koja stiže Opštoj bolnici sa svih strana, kako od firmi tako i pojedinaca.

Za Moravički Portal iz Čačka, Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *