U čačanskoj bolnici 140 pacijenata, dve osobe preminule

U Opštoj bolnici u Čačku u protekla 24 časa preminule su dve osobe, a na kovid odeljenjima trenutno je 140 pacijenata.

“U Opštoj bolnici Čačak, smešteno je 140 ležećih pacijenata. U protekla 24 časa primljeno je 12 pacijenata, a 8 pacijenata je priključeno na respiratore. Nadležne službe su saopštile da je bilo dva smrtna ishoda. Preminuli su M.R. (1942.) i O.A. (1950.). U ustanove tercijalne zdravstvene zaštite, transportovan je jedan pacijent, a za poslednja 24 časa je izvršeno 66 pregleda”, saopštio je Radni tim za praćenje epidemije.

Iz kovid odeljenja Opšte bolnice otpušteno je 6 pacijenata.

“Obzirom na veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, apelujemo da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici. Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.”, dodaje se u saopštenju.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID -19.

Moravički Portal  / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.