U aprilu „Stazom Drugog srpskog ustanka“ sa PSD „Rudnik“

Planinarsko sportsko društvo Rudnik postoji skoro pet decenija. Mnogo članova je kroz ovo Društvo prošlo ali poslednjih godina čini se da interesovanje za ovu vrstu zdrave aktivnosti u Milanovcu jenjava. Ipak, ljubitelji prirode ne gube nadu i pod novim rukovodstvom kreću sa jačom energijom i češćim organizovanjem akcija.  Svakog vikenda pohode se razni krajevi milanovačke ali i drugih opština, bez obzira na vremenske uslove. Već za sledeći mesec najavljuju tradicionalnu akciju koja svake godine okuplja veliki broj učesnika. 

Za 12. april planirana je tradicionalna  „Staza Drugog Srpskog ustanka“, od Rudnika do Vraćevšnice, a svake godine u ovoj akciji učestvuje oko 300 planinara iz cele Srbije – kaže Radomir Mihajlović, predsednik PSD „Rudnik“. Pred članovima Društva je ozbiljan posao pripreme i uređenja staze, u okviru koga će biti izvršeno i obeležavanje,a na odredištu će svi učesnici imati priliku da uživaju u pravom planinarskom pasulju – ističe Mihajlović.

Šetnja, treking, pešačenje, planinarenje– kakogod ga zvali, ova aktivnost kretanja kroz prirodu ima svoje posebne koristi. Vreme provedeno napolju je vreme kada svojim čulima dozvoljavate da uživaju u svetu oko vas. Daleko od mašina i otvoreni za čulne stimulanse, upijaćete više zvukova, osetiti povetarac i kišu na koži, diviti se prostranstvu neba ili pogledu sa vrha kada stignete do svog cilja. Za ovu aktivnost, ne treba vam mnogo novca, sposobna obuća, jakna I nezaobilazna kabanica su, uz dobru volju, sasvim dovoljni keže predsednik PSD “Rudnik”.

Za Moravički Portal iz G.Milanovca, Mirjana Milićević / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *