Trnavac: Fantastičan rezultata SPS na izborima, neuspeo bojkot u Čačku

Socijalistička partija Srbije (SPS)  u Čačku napravila je podvig na upravo završenim lokalnim izborima i osvojila  gotovo 5.000 glasova, što je pre četiri godine bilo nezamislivo, izjavio je predsednik Gradskog odbora SPS-a Nemanja Trnavac.  Tranavac je ocenio da je u Čačku, tradicionalno opozicionoj sredini, očekivao mnogo veći bojkot izbora.

Lista Ivica Dačić – „Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“  osvojila je na loklanim izborima u Čačku 4.770 glasova ili 11,02% i 9 odborničkih mandata.

U ogranku te partije u gradu na Moravi smatraju da je to fantastičan rezultat i podvig partije koja se nakon lošeg stanja u odboru podigla iz pepela i osvojila duplo više glasova u odnosu na izbore 2016.

Nemanja Trnavac, predsednik GO SPS Čačak

“Napravili smo razliku od 2.031 glas, skoro smo duplirali rezultat i podigli smo svoju partijsku mrežu. Dali smo našim sugrađanima alternativu i u nama su verovatno sugrađani videli nova lica, jedan novi SPS i jednu novu nadu u borbi za socijalnu pravdu i socijalnu politiku”, izjavio je Trnavac.

Trnavac smatra da bojkot izbora u Čačku nije uspeo jer je mala razlika u izlaznsoti 2016. i ove godine. Pre tri godine  na predsedničkim izborima u Čačku je glasalo 51,6 odsto birača, a sada 44,8%.

“6,8 procenata je opozicioni kapacitet u Čačku. Šta nam  to govori? Da sve opozicione stranke i ta velika stranka odnosno pokret koji je nekada bio i dve grupe građana čine 6,8 procenata glasačkog tela u Čačku”, naveo je Trnavac.

Trnavac se zahvalio svim građanima koji su glasali za listu SPS-JS.

SPS je uprethodne četiri godine učestvovao sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u vršenju vlasti u Čačku, a da li će to biti i u naredom periodu zavisi pre svega od pobednika ovih izbora SNS-a i njenih koalicionih partnera koji mogu sami da formiraju vlast.

Moravički Portal / Mirjana Aleksić / Foto: Moravički Portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *