Tri pacijenta sa grudnog odeljenja očekuju rezultate kontrolnih testova

U toku jučerašnjeg dana u prijemnoj ambulanti Doma zdravlja obavljeno je 14 pregleda. Za 6 pacijenata utvrđene su indikacije za dalju laboratorijsku analizu i rendgen pluća, a za pet osoba uzet je bris radi testiranja na Kovid 19 i dok ne stignu rezultati, tim osobama izrečene su mere kućne izolacije.

“Imali smo jednu hospitalizaciju pacijenta, kome je prethodnog dana potvrđeno prisustvo virusa Kovid 19, kako bi se predupredila eventualna mogućnost kontaktiranja sa nekim trećim licima” – rekao je Čivović.

Jedno novozaraženo lice na listi kontakata ima oko 80 osoba i prema rečima Aleksandra Čivovića, direktora Doma zdravlja, sve te osobe sa spiska su obaveštene, nalaze se u izolaciji i već su obavile razgovor sa lekarom.

“Sve osobe sa liste kontakata zaraženih osećaju se dobro, osim 6 lica, među kojima su i članovi porodica zaraženih, koja imaju određene simptome, i kojima će tokom današnjeg dana biti uzeti brisevi i odrađen rendgenski snimak pluća, kao I laboratorijske analize” – objasnio je Čivović.

Prijemna ambulanta će tokom vikenda raditi kao i do sada od 7 do 22 časa, a apoteka u Domu zdravlja radiće od 7 do 18 časova. Ostale službe Doma zdravlja tokom ovog vikenda radiće u nešto svedenijem obimu, zadržavajući radno vreme od 7 do 18 časova. Služba Hitne pomoći dostupna je 24 sata, kao i dežurna pedijatriijska služba.

Direktor Doma zdravlja istakao je da smatra da je novouvedena mera šezdesetočasovnog policijskog časa stupila na snagu u pravom trenutku i da je od ključnog značaja za dalje suzbijanje zaraze. On je još jednom apelovao na sve sugrađane da se pridržavaju saveta lekara i svih propisanih mera, kako bismo što bezbolnije prošli kroz ovaj težak period.

Na grudnom odeljenju Opšte bolnice nalazi se 6 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid 19. Rezultati kontrolnih testova za 3 pacijenta očekuju se u toku današnjeg dana. Jedan pacijent već je imao negativan rezultat i ukoliko i drugo kontrolno testiranje pokaže isto, on će biti otpušten iz bolnice u kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana. Prema rečima direktora Opšte bolnice Predraga Šutića, ono što je najvažnije jeste da su svi pacijenti sa grudnog odeljenja dobro odreagovali na inicijalnu terapiju i da su svi su dobrog opšteg stanja.

Podsećamo, u Gornjem Milanovcu do sada je registrovano 8 obolelih od virusa Covid 19.

Moravički Portal / Milica Vukelić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *