Tri nova slučaja zaraze virusom Kovid 19, ukupno 42

Prema do sada pristiglim rezultatima testiranih lica tri nova lica su potvrđeno pozitivna na Kovid 19. Ukupan broj potvrđeno pozitivnih lica na teritoriji opštine Gornji Milanovac je 42.

Od tog broja jedno lice je preminulo, 9 lica je izlečeno, 2 lica su u Opštoj bolnici Gornji Milanovac, 6 lica je u Kliničkom centru Kragujevac, jedno lice je hospitalizovano u Opštoj bolnici u Čačku, a 23 lica i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji.

Tokom jučerašnjeg dana u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledano je 69 lica, uzorkovana je krv za  30 pacijenata, sačinjeno je 20 RTG snimaka pluća, odrađen je 21 serološki test  i uzeto je 7 nazofaringealnih briseva (dva su na lični zahtev). Tokom jučerašnjeg dana hospitalizovano je 5 pacijenata u Opštu bolnicu Gornji MIlanovac na osnovu kliničke slike koja ukazuje na Kovid 19.

Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gornji Milanovac je pod kontrolom, ali je neophodno pridržavati se svih preporuka Kriznog štaba i nadležnih institucija. U javnom životu treba koristiti lična zaštitna sredstva, češće prati ruke i svakako izbegavati rizike, odnosno okupljanja, naročito u zatvorenom prostoru. Budimo odgovorni!

Moravički Portal / DZGM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *