Tri nova potvrđena slučaja

Na osnovu svih do sada pristiglih rezultata 3 nova lica su potvrđeno pozitivna na Kovid 19, tako da je ukupan broj potvrđenih lica sa područja gornjomilanovačke opštine, u drugom špicu prvog talasa 105 -stoji u izveštaju dr Aleksandra Čivovića, vd direktora Doma zdravlja.

Od ukupnog broja potvrđeno pozitivnih na Kovid 19 njih šestoro je nažalost preminulo, 59 lica je izlečeno, 2 je hospitalizovano u Kliničkom centru Kragujevac, 10 u OB Gornji Milanovac, a njih 28, kao i kontakti svih, nalaze se u kućnoj izolaciji.

U četvrtak 06.08.2020 u Kovid ambulanti Doma zdravlja Gornji Milanovac pregledano je 59 pacijenata, od kojih je 14 lica pregledano prvi put. Urađeno je 8 seroloških testova i uzeto 6 NF briseva. Hospitalizovano je 1 lice.

U protekla 24 sata SHMP je obavila 21 pregled, od čega je 6 obavljeno izlaskom na teren. Ovoj službi su se uglavnom javljala lica sa asmatičnim problemima. Savet lekara svim pacijentima sa hroničnim oboljenjima je da uzimaju redovnu terapiju, a da se u slučaju pogoršanja stanja jave svom izabranom lekaru.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju neophodno je nošenje maske, držanje propisanog rastojanja, kao i redovna-češća higijena ruku.

Budimo odgovorni, zaštitimo sebe, porodicu i zajednicu.

Moravički Portal / DZ GM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.