Tri i po miliona dinara za razvoj seoskog turizma

Potpisivanje ugovora za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na području opštine obavljeno je danas u maloj Sali SO.

Milanovačka lokalna samouprava izdvojila je ove godine 3.5 miliona dinara kako bi pomogla razvoj seoskih domaćinstava i unapredila ovu privrednu granu.  Dejan Kovačević, predsednik upštine, prilikom potpisavanja ugovora razgovarao je sa vlasnicima domaćinstava o problemima sa kojima se suočavaju a u čijem rešavanju opština može da pomogne.

Dejan Kovačević, predsednik opštine GM

Akcenat i dalje stoji na razvoju putne infrastrukture, kao najbitnije stavke koja doprinosi boljoj posećenosti seoskih domaćinstava – rekao je Kovačević i dodao – sledeće godine uz pomoć sredstava iz Investicionog plana i direktnih subvencija za kategorizaciju domaćinstava potrudićemo se da se što veći broj domaćinstava uključi u ovu turističku granu, a veliki doprinos pružiće i povezivanje sa novim auto putem kao i brojni festivali na području opštine koji privlače goste iz svih delova Srbije ali i inostranstva.

Prema rečima Jasmine Marić, većnika za turizam, ove godine su seoska domaćinsva po prvi put dobila sredstva, a isti iznos za podsticaj opredeljen je iz budžeta i za sledeću godinu, s tim što u zavisnosti od broja prijavljenih može biti i uvećan. Inače, ove godine sredstva je dobilo 12 vlasnika seoskih domaćinstava sa područja milanovačke opštine.

Jasmina Marić većnik za turizam SO GM

moravicki.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *