Treći potvrđeni slučaj sa virusom korona u Lučanima

Štab za vanredne situacije opštine Lučani potvrdio je da je u Lučanima registrovano treće lice sa potvrđenim korona virusom. Osoba sa jasnim simtomima virusa je u stabilnom stanju i leči se u bolnici Čačak. Trenutno je 101 lice u samoizolaciji ali se tokom dana očekuje da Sanitarna inspekcija donese niz rešenja o samoizolaciji.

Tokom prethodnog dana je izvršena dezinfekcija stambenih zgrada i objekata javne namene u naseljenom mestu Guča. Sledi pranje i dezinfekcija ulica i frekventnih putnih pravaca čim to vremenske prilike dozvole. Opštinsko javno komunalno preduzeće „Komunalac“ Lučani vrši pojačano iznošenje smeća u svim naseljenim mestima.

Sve informacije i savete vezane za zdravlje građana, građani mogu dobiti u Domu zdravlja Lučani i Guča. Od uvođenja vanrednog stanja u opštini Lučani nije zabeleženo kršenje zabrane kretanja.Svim prodajnim objektima, Štab je podelio zaštitne maske kako bi pomogli trgovcima koji su posebno izloženi u sačuvanju njihovog i zdravlja kupaca.

Operativni tim za sagledavanje stanja i rešavanje potreba socijalno ugroženih i osetljivih kategorija stanovništva na teritoriji Opštine Lučani je u stalnom kontaktu sa socijalno ugroženim stanovnicima, pružaju usluge socijalne zaštite, i materijalne pomoći, kao i redovno pružaju psiho socijalnu pomoć. Zaposleni Opštinske uprave i volonteri su neprestano angažovani na dostavljanju lekova i hrane za najstarije sugrađane naše opštine. Štab podseća mlađe sugrađane da pomognu svojim roditeljima, starijim sugrađanima i prijateljima u nabavci osnovnih životnih potrebština.

INFO 24 / Foto: INFO 24

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *